Jobsøgning
Jobsøgnings Q&A nr. 18: Sådan finder du de “skjulte” job og kontakter uopfordret
Jobsøgning kan føles som et fuldtidsarbejde – især når resultaterne lader vente på sig.
I denne udgave af vores Jobsøgnings Q&A satte vi fokus på, hvordan du kan få mere ud af din tid ved at arbejde strategisk med både platforme, søgestrenge og AI. En session fyldt med konkrete metoder, værktøjer og inspiration til dig, der gerne vil tættere på dit næste job.
Hovedpointer fra webinaret :
Skjulte job og netværksposts: Lær at finde jobopslag, der ikke ligger på de traditionelle platforme, men gemmer sig i LinkedIn-opslag og netværksposter – og hvordan du kan spotte og reagere hurtigt på dem. Der findes nemlig rigtig mange “skjulte” jobs, som ikke lever i klassiske stillingsopslag - hvor du også kan få direkte kontakt til den ansættende leder!
AI som din medspiller: Brug AI (fx ChatGPT) til at lave grundig reseach, til at forberede dig på en jobsamtale eller til at generere unikke søgestrenge, som kan identificere beslægtede jobtitler og lave research – uden at overlade hele opgaven til teknologien (I videoen deler vi selve prompt-skabelonen og viser metoden).
Sådan finder du flere relevante jobs med AI: Du får en grundig gennemgang og live demo af, hvordan du med en god prompt kan få AI til at generere præcise søgestrenge, som åbner for langt flere stillingsopslag – både på Jobindex, LinkedIn og andre platforme.
Jobtitler og søgning med strategi: Undgå at søge for snævert, ved at søge på din tidligere eller nuværende jobtitel. Med de rette prompts og søgeteknikker på både it-jobbank, Jobindex og LinkedIn, kan du åbne op for langt flere jobmuligheder som du før havde misset – både på dansk og engelsk.
Brug arkivfunktionen på Jobindex: Få indsigt i hvilke virksomheder, der tidligere har søgt profiler som din – og brug det til at målrette uopfordrede henvendelser (link). Der er rigtig mange som undervurdere effekten og værdien i at søge opfordret - men ved hjælp at denne teknik, kan du finde utrolig meget relevant info, som kan målrette dine indsatser
Vis hvem du er – ikke kun at du søger job: Vi viste eksempler på kreative opslag og videoer, der skiller sig ud og tiltrækker opmærksomhed på LinkedIn (se eksempel). Selv et afslag fra en virksomhed, kan du bruge konstruktiv i et jobslag på LinkedIn (se eksempel)
Her får du et udvalg af de spørgsmål, der kom under Q&A-sessionen, og som Torben forsøger at besvare undervejs 💬:
Spørgsmål: "Er det ok at søge den samme stilling to gange, hvis man fik afslag første gang?"
Spørgsmål: "Hvad skal man skrive i sin LinkedIn-headline, når man er ledig?"
Spørgsmål: "Skal man tage kontakt til ansættende leder, efter man har sendt sin ansøgning?"
Refleksion og inspiration:
En vigtig pointe fra denne Q&A var, at mange oplever afmagt over ikke at blive kaldt til samtale – selv i et marked med lav ledighed. Det blev understreget, at en mere kreativ tilgang kan åbne nye døre. Samtidig blev det nævnt, hvor vigtigt det er at turde stå ved sine beslutninger – fx hvis man selv har valgt at sige op – uden at have et nyt job på hånden.
Se webinaret on-demand:
Hvis du ikke nåede at være med, anbefaler vi, at du sætter en halv time af med en kop kaffe – der er masser af genkendelse og konkrete værktøjer at hente.
Bliv en del af netværket:
Anmod om medlemskab i vores LinkedIn-gruppe for jobsøgere – her deler vi erfaringer, løfter hinanden og holder motivationen oppe. Vi glæder os til at se dig til næste Jobsøgnings Q&A session – og husk, at du altid er velkommen til at connecte med os!
Dette event er for dig, der:
Er jobsøgende og står uden for arbejdsmarkedet og oplever udfordringer med at komme til jobsamtale.
Allerede er i job, men af den ene eller anden årsag ønsker at søge nye muligheder.
Har du oprettet et CV og en jobagent?
Opret dit CV og Jobagent på Computerworld it-jobbank, hvis du arbejder med IT. Hvis ikke, så kan du oprette tilsvarende på Jobindex.
Tag første skridt mod dit næste job – vi glæder os til at hjælpe dig!